Salată de pui cu spanac şi căpşuni

Multe persoane care suferă de intoleranţă la gluten sau boala celiacă se confruntă cu această dilemă, întrebându-se ce mâncăruri au voie şi ce ar trebui să evite. Aşa că astăzi îţi recomandăm o reţetă simplă, prin care îţi poţi prepara rapid o salată cu piept de pui, spanac şi căpşuni.
Ingrediente (4 porţii)
Pentru dressing
3 linguri oţet balsamic 3 linguri ulei de măsline 1 lingură ceapă tocată 1 linguriţă miere 1 linguriţă apă 1 praf sare grunjoasă piper negru măcinat, după gust
Pentru carnea de pui
450 g piept de pui dezosat şi fără piele
1 căţel de usturoi, pisat
sare cu condimente, după gust
Pentru salată
6 căni baby spanac
3 căni căpşuni feliate
60 g brânză moale de capră
Mod de preparare
Într-un bol mic, amesteci toate ingredientele pentru dressingul salatei, până la omogenizare.
Condimentezi pieptul de pui cu sarea cu ierburi aromatice, apoi adaugi usturoiul pisat şi freci carnea cu el.
Pregăteşti grătarul sau tigaia grill, încingi la foc mediu, iar când suprafaţa e fierbinte, o ungi cu ulei. Frigi pieptul de pui aproximativ 10-11 minute, pe fiecare parte, până când carnea este pătrunsă. Dai deoparte şi îl tai felii pe un tocător.
Într-un vas mare, amesteci spanacul spălat cu dressingul salatei. Împarţi fruzele în 4 farfurii, în mod egal, pui la fiecare porţie căpşuni, brânză de capră şi feliuţe de piept de pui fript.
Sursa + foto: www.skinnytaste.com