Salată de roşii cu mozzarella (boli de inimă)

Salata de rosii cu mozzarella jpeg

Această salată de vară, cu roşii şi multă brânză mozzarella, este foarte benefică pentru inima ta. Consumul de roşii este legat de sănătatea inimii, iar studiile au demonstrat că aceste legume proaspete (consumate într-o delicioasă salată de vară) ajută la scăderea nivelului total al colesterolului, colesterolului LDL şi trigliceridelor.

În plus, conţinutul de fibre, potasiu, vitamina C şi colină (o vitamină hidrosolubilă) din roşii sprijină sănătatea inimii tale.

Creşterea aportului de

, împreună cu scăderea consumului de sodiu (adică sarea din alimente) este cea mai importantă schimbare pe care o poţi face în dieta ta pentru a r

.

Roşiile conţin acid folic, care menţine la un nivel normal homocisteina din sânge, reducând prin urmare un factor de risc pentru bolile de inimă.

Încearcă şi tu salata de roşii cu mozzarella pe care ţi-o recomandăm astăzi!

Salată de roşii cu mozzarella - Ingrediente (2-4 porţii)

450 roşii coapte 230 g mozzarella proaspătă 1/2 legătură coriandru (sau pătrunjel) proaspăt, tocat, după gust Pentru dressing 2 linguri ulei de nucă 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingură ulei de măsline sare, după gust piper, după gust

Salată de roşii cu mozzarella - Mod de preparare

Tai roşiile felii groase, tai sau mărunţeşti brânza. Combini ingredientele pentru dressingul de salată: combini uleiul de nucă, de floarea soarelui şi de măsline.

image

Într-un bol mediu, adaugi roşiile, brânza mozzarella, coriandrul sau pătrunjelul tocat şi dressingul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci bine. Serveşti imediat acestă salată de vară, iar dacă îţi mai rămăne, o păstrezi la frigider.

image