Salată de sfeclă şi morcovi

Salata de sfecla si morcovi jpeg

Vrei o salată simplă, care să te ajute să menţii nivelul colesterolului la un nivel optim? Încearcă această reţetă delicioasă şi include mai des sfecla roşie în alimentaţia ta. În plus, dressingul îi dă un plus de savoare salatei.

Salată de sfeclă şi morcovi - Ingrediente

4 morcovi mari 4 sfecle roşii mari (300 g să aibă fiecare), spălate, curăţate, descojite ¼ cană nuci pecan, mărunţite 2 linguri stafide 50 g frunze de pătrunjel Pentru dressing 1 ½ linguriţe seminţe de fenicul 2 linguriţe muştar de Dijon ¼ cană oţet de mere 1 ½ linguri ulei sare piper

Mod de preparare

Pentru dressing, pui seminţele de fenicul într-un mojar şi le pisezi bine cu un pistil. Amesteci într-un bol mic muştarul cu seminţele de fenicul pisate, oţetul şi uleiul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Dai morcovii prin răzătoarea cea mare. Îi muţi într-un bol de salată. Razi sfecla roşie şi o pui într-un bol separat.

Adaugi nucile pecan, stafidele şi pătrunjelul tocat peste morcovii raşi. Torni dressingul peste ele şi amesteci bine, până se combină aromele. Adaugi sfecla roşie şi amesteci cu grijă. Serveşti salata imediat.

PONT: sfecla roşie dată prin răzătoare va păta celelalte ingrediente şi le va da o nuanţă de roz, aa că este mai bine să o adaugi în salată chiar înainte de servire.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au