Salată de vară cu fenicul, nuci şi brânză (anemie)

Prepară-ţi o salată delicioasă de sezon, cu fenicul şi nuci, pentru a te bucura de beneficiile acestor ingrediente. Feniculul are multe proprietăţi curative. În plus, el este util în cazul persoanelor cu anemie.
Fierul şi histidina, un aminoacid care se găseşte în fenicul, sunt doi aliaţi folositori în tratamentul anemiei. Histidina stimulează producţia de hemoglobină şi totodată ajută în formarea altor componente ale sângelui. Încearcă şi tu această reţetă şi bucură-te de gustul unei salate de vară cu fenicul, nuci şi brânză.
Salată de vară cu fenicul, nuci şi brânză (anemie) - Ingrediente
zeama de la 1 lămâie ulei de măsline extravirgin 2 mere roşii mici 2 bulbi de fenicul, feliaţi cât mai subţire (păstrezi partea cu frunze) 2 pumni de nuci 200 g brânză Gorgonzola 3 pumni de mazăre proaspătă sare, după gust piper negru măcinat, după gust
Salată de vară cu fenicul, nuci şi brânză (anemie) - Mod de preparare
Storci lămâia bine, printre degete, într-un bol, şi alegi sâmburii. Adaugi o cantitate de trei ori mai mare de ulei de măsline peste sucul de lămâie şi condimentezi bine cu sare grunjoasă şi piper negru proaspăt măcinat. Amesteci bine toate ingredientele.
Scoţi cotoarele şi feliezi merele şi apoi le amesteci cu feniculul şi cu nucile, în dressingul pentru salată, şi împarţi cantitatea în boluri mai mici. Fărâmiţezi brânza Gorgonzola şi o adaugi în fiecare bol. Pentru servire, presari boabe de mazăre dulce, proaspătă, şi partea frunzoasă de la fenicul.
Sursa + foto: jamieoliver.com