Salată tabouleh cu cuşcuş (puţine grăsimi saturate)

5 tabouleh cu cuscus jpg jpeg

Ţi-ai propus să mănânci mai sănătos vara aceasta şi să găteşti cu puţine grăsimi? Ei bine, reţeta pe care ţi-o prezentăm astăzi este foarte sănătoasă. Prepară salata tabouleh cu cuşcuş şi vei descoperi un preparat simplu şi săţios pe care să îl mănânci la cină. Îţi vom arăta cum să o prepari şi să foloseşti mai puţin de 15 grame de grăsimi saturate.

Ce sunt grăsimile saturate?

Din punct de vedere chimic, acestea sunt molecule simple de grăsime, dar care nu au legături duble între moleculele de carbon deoarece ele sunt saturate cu molecule de hidrogen. Grăsimile saturate sunt, de obicei, solide la temperatura camerei.

Consumând alimente care conţin grăsimi saturate, vei reuşi (lucru care nu este de dorit) să creşti nivelul de colesterol din sânge. Iar nivelurile ridicate ale colesterolului LDL în sânge îşi creşte riscul de infarct miocardic şi de accident vascular cerebral.

Ce poţi face? Înlocuieşte alimentele care sunt bogate în grăsimi saturate cu opţiuni mai sănătoase, care pot să scadă nivelul de colesterol din sânge şi care îţi pot îmbunătăţi profilul lipidic.

Acest preparat vegetarian a adoptat din savoarea pătrunjelului, mentei şi uleiului de măsline. În plus, are puţine calorii, ceea ce înseamnă că salata este prietenoasă cu silueta ta. Încearcă şi tu reţeta de mai jos!

Salată tabouleh cu cuşcuş (puţine grăsimi saturate) – Ingrediente

240 ml apă 130 g cuşcuş nefiert, din grâu integral ½ linguriţă sare 300 g roşii cherry, tăiate jumătăţi 260 g castravete, curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe 150 g ceapă roşie, tocată 1-2 legături pătrunjel proaspăt, tocat mentă proaspătă, tocată, după gust 60 ml zeamă de lămâie 2 linguri de ulei de măsline extravirgin ¼ linguriţă piper negru proaspăt, măcinat

Salată tabouleh cu cuşcuş (puţine grăsimi saturate) – Mod de preparare

Fierbi apa într-o cratiţă potrivită şi adaugi treptat cuşcuşul, apoi condimentezi cu sare. Iei compoziţia de pe foc, acoperi cratiţa şi laşi cuşcuşul să se înmoaie 5 minute.

Muţi într-un bol mediu şi îl desfaci cu o furculiţă, ca să ia aer. Adaugi roşiile cherry şi restul ingredientelor. Serveşti imediat salata sau, dacă vrei, o dai la frigider, într-un bol acoperit, 1 oră, pentru a permite aromelor să se combine.

Sursa + foto: health.com