Sandviş cu somon la grătar şi pastă de avocado (pentru sistemul digestiv)

sandvis somon afumat jpeg

Somonul la grătar este foarte bun şi într-un sandviş cu un piure de avocado şi puţină maioneză slabă. Mai poţi adăuga roşii şi ceapă roşie. Tot ce trebuie să faci este să ai grijă ca peştele să nu se destrame.

Ingrediente

500 g file de somon, tăiat în 4 bucăţi 2 linguriţe ierburi aromate 1 avocado, curăţat 2 linguri maioneză slabă 4 chifle din gâru sau secară integrale (eventual puţin prăjite) 2 roşii, tăiate felii subţiri 1/2 cană ceapă roşie tocată fin

Mod de preparare

Ungi un grătar cu puţin ulei şi îl încingi. Aşezi bucăţile de somon date prin ierburile aromate şi laşi pe grătar cam 4-5 minite pe fiecare parte, Faci un piure din avocado (trebuie să cumperi unul foarte bine copt) cu furculişa sau mixerul şi amesteci cu maioneza. Şi acum pregăteşri sandvişurile: tai chifla în două, ungi cu amestecul de avocado pe felia bază, apoi pui somonul, roşiile şi ceapa.

Per porţie: 404 calorii; 14 g grăsimi (3 g saturate, 6 g monosaturate); 53 mg colesterol; 43 g carbohidraţi; 31 g proteine; 6 g fibre; 748 mg sodiu; 775 mg potasiu.