Sfeclă coaptă (oxigenarea creierului)

sfecla coapta jpeg

Cercetătorii americani au descoperit că, un consum regulat de suc de sfeclă va îmbunătăţi oxigenarea creierului, încetinind astfel progresia demenţei la adulţii în vârstă. Potrivit specialiştilor, circulaţia sângelui în anumite zone ale creierului scade o dată cu înaintarea în vârstă şi duce la declinul cogniţiei şi la posibila instalare a demenţei.

Consumând alimente precum sfecla coaptă sau sucul de sfeclă, ca parte dintr-o dietă sănătoasă, îţi vei îmbunătăţi circulaţia sângelui şi oxigenarea sa în acele zone ale creierului care sunt importante pentru funcţia cognitivă. Încearcă şi tu reţeta de mai jos!

Ingrediente

4-5 sfecle roşii 3 linguri ulei de măsline sare grunjoasă

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Speli sfecla şi o freci cu un burete la exterior. Tai rădăcina şi tulpina cu un cuţit ascuţit. Cu un cuţit de curăţat, îndepărtezi coaja. Feliezi sfecla şi o tai în rondele nu foarte groase, apoi le aşezi într-un bol mic. Le stropeşti cu ulei de măsline şi amesteci. Aşezi feliile de sfeclă într-un singur strat, în tava de copt pregătită anterior şi presari cu sare, după gust. Dai tava la cuptorul încins, până când feliile de sfeclă sunt moi, 10-15 minute. Dacă vrei, potriveşti de sare, după gust. Mănânci feliile de sfeclă coapte ca gustare, cât sunt calde încă.

Sursa + foto: blessthismessplease.com

Smoothie cu chefir şi sfeclă (digestie)

Smoothie cu chefir şi sfeclă (digestie)

Cea mai bună salată de sfeclă (rinichi)

Cea mai bună salată de sfeclă (rinichi)

Ciorbă de sfeclă şi roşii (tensiune arterială)

Ciorbă de sfeclă şi roşii (tensiune arterială)

Felii crocante de sfeclă, cu hummus (fără gluten)

Felii crocante de sfeclă, cu hummus (fără gluten)

Smoothie cu sfeclă şi castravete (colesterol) FOTO

Smoothie cu sfeclă şi castravete (colesterol) FOTO