Somon cu condimente şi salată de bulgur

Somon cu condimente si salata de bulgur jpeg

Cercetările arată că persoanele care au colesterolul mărit ar trebui să limiteze consumul de grăsimi saturate şi de sare. În acelaşi timp, aceste persoane ar trebui să includă în dieta lor alimente bogate în grăsimi „bune“ şi fibre. Încearcă şi tu această reţetă delicioasă de somon preparat cu multe condimente, care te va ajuta să ţii colesterolul în limite normale.

Ingrediente

3 căţei de usturoi, zdrobiţi 30 g seminţe de chimion 25 g seminţe de coriandru 1 ½ lingură boia dulce 1 ½ linguri coajă rasă de lămâie 4 fileuri de somon (aproximativ 230 g să aibă fiecare) ulei de măsline felii de lămâie, pentru servire

Pentru salata de bulgur

90 g grâu bulgur

250 ml apă fierbinte

1 lingură coajă rasă de lămâie

125 ml zeamă de lămâie proaspăt stoarsă

400 g năut (de la conservă) – boabele clătite şi scurse

1 legătură de mentă, tocată

1 legătură de ceapă verde, tocată

Mod de preparare

Pui usturoiul, seminţele de chimion şi de coriandru, boiaua şi coaja de lămâie într-un mojar şi le pasezi cu un pistil, până se formează o pastă. Cu această pastă freci fileurile de somon, pe ambele părţi. Acoperi peştele şi îl dai la frigider 3 ore, ca să se marineze.

Între timp, pentru salată, pui grâul bulgur într-un bol, adaugi apa clocotită şi dai deoparte 20 de minute, până se înmoaie. Scurgi apa şi transferi bulgurul într-un bol. Adaugi coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, boabele de năut, menta şi ceapa verde tocate.

Ungi o tigaie cu ulei de măsline şi prăjeşti somonul, la foc mediu spre mic, aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Împarţi salata pe farfurii şi o aşezi fileurile de somon. Serveşti cu felii de lămâie, dacă doreşti.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Salată cu avocado (colesterol)

Salată cu avocado (colesterol)

Salată de pui cu orz perlat şi porumb (colesterol)

Salată de pui cu orz perlat şi porumb (colesterol)

Salată de fasole neagră cu orez brun (colesterol)

Salată de fasole neagră cu orez brun (colesterol)