Somon cu legume la tavă

somon cu legume la tava jpeg

Recomandăm această reţetă de somon cu legume la tavă persoanelor care suferă de intoleranţă la gluten (sau boala celiacă). Este un preparat delicios, care este gata în doar 20 de minute, şi nu conţine gluten.

Ingrediente

Pentru legume

350 g broccoli, tăiat bucheţele 10 ardei graşi mici, fără seminţe, tăiaţi în jumătăţi 1 lingură ulei de susan 1 praf de sare piper negru măcinat, după gust

Pentru somon

2 fileuri de somon

1 linguriţă ulei de susan

1 căţel de usturoi, dat prin răzătoare

½ linguriţă ghimbir ras

2 linguri sos de soia

1 linguriţă oţet

1 linguriţă zahăr brun

Pentru decor

½ linguriţă seminţe de susan prăjite

1 ceapă verde mare tocată

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Acoperi o tavă cu folie de aluminiu sau hârtie de copt, o ungi cu puţin ulei şi o dai deoparte. Între timp, combini uleiul, usturoiul, ghimbirul, sosul de soia, oţetul şi zahărul brun într-un bol mic şi amesteci până la omogenizare. Torni sosul într-o pungă mare resigilabilă şi adaugi somonul. Laşi carnea la marinat 10 minute.

Separat, într-un alt bol, amesteci broccoli şi ardeii graşi cu 1 lingură de ulei de susan, sare şi piper. Aşezi legumele în tava tapetată şi le dai la cuptor 10 minute. Le scoţi din cuptor, le amesteci şi le aranjezi ca să faci loc somonului în tavă. După ce ai aşezat bucăţile, păstrezi marinata şi dai tava la cuptor încă 7-8 minute sau până vezi că peştele este pătruns.

image

Între timp, încingi o cratiţă la foc mic, torni restul de marinată şi fierbi la foc mic până când sosul s-a îngroşat puţin, cam 1-2 minute.

Torni sosul peste somon şi presari fileurile cu seminţe de susan şi ceapă verde tocată. Serveşti peştele alături de garnitura de legume.

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

Somon marinat, la grătar

Somon marinat, la grătar

Cel mai gustos somon la cuptor, cu portocală şi rozmarin

Cel mai gustos somon la cuptor, cu portocală şi rozmarin

Cele mai bune aperitive cu somon, pentru mesele tale festive

Cele mai bune aperitive cu somon, pentru mesele tale festive