Somon la grătar cu roşii şi busuioc (imunitate)

somon la gratar cu rosii si busuioc jpeg

Somonul conţine o doză mare de vitamina D, care declanşează acţiunea celulelor imunitare ale corpului. care distrug bacteriile şi virusurile şi te ajută să lupţi împotriva bolilor. Prepară un somon la grătar, cu roşii şi busuioc, şi bucură-te de această reţetă simplă şi rapidă.

Ingrediente

2 căţei de usturoi, tocaţi 1 linguriţă sare grunjoasă 1 linguriţă ulei de măsline 1 file de somon (500-600 g) busuioc proaspăt, după gust, tocat fin 2 roşii, feliate 1/4 linguriţă piper măcinat

Mod de preparare

Încingi grătarul. Pisezi usturoiul cu lama unui cuţit lat şi presari un pic de sare pe un tocător de lemn până se formează o pastă. Muţi într-un bol mic şi încorporezi uleiul. Verifici fileul de somon şi dacă mai are oase, le scoţi cu o pensetă.

Pregăteşti o folie de aluminiu suficient de mare pentru a cuprinde fileul de somon. Acoperi folia cu puţin ulei sau spray pentru gătit. Aşezi somonul cu partea cu pieliţa în jos, pe folia de aluminiu, şi întinzi peste el amestecul de usturoi şi sare. Presari puţin busuioc tocat. Aşezi feliile de roşii peste peşte şi condimentezi cu puţină sare şi un pic de piper.

Muţi somonul cu tot cu folie pe grătar şi îl frigi până vezi că peştele se rupe cu uşurinţă şi este pătruns, aproximativ 10-12 minute. Foloseşti două spatule mari, dacă ai, pentru a muta somonul de pe folie pe o farfurie sau pe un platou. Serveşti peştele şi presari puţin busuioc tocat.

Sursa: eatingwell.com.