Somon marinat, la grătar

somon marinat miere, la gratar jpeg

Încă te mai lupţi cu colesterolul mărit? Atunci trebuie să încerci această reţetă simplă şi să îţi pui în farfurie o porţie de somon marinat la grătar. Nivelul ridicat de acizi graşi Omega-3 face din somon o alegere sănătoasă atunci când îţi propui să îmbunătăţeşti nivelul colesterolului HDL, numit şi colesterol „bun“.

Un studiu a arătat că nivelul colesterolului HDL a crescut cu 10% atunci când participanţii au adoptat o dietă bogată în somon, timp de 20 de zile. Dacă te-am convins, atunci merită să testezi reţeta de mai jos.

Somon marinat, la grătar – Ingrediente

1 legătură de coriandru sau pătrunjel (frunzele tocate) 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 căni de miere zeama de la 1 limetă 4 fileuri de somon sare, după gust piper, după gust ulei, pentru uns

Somon marinat, la grătar – Mod de preparare

Într-o cratiţă, la foc mediu spre mic, amesteci coriandrul (sau pătrunjelul) tocat, usturoiul, mierea şi zeama de la limetă. Încălzeşti uşor, până când vezi că mierea este uşor de amestecat, aproximativ 5 minte. Iei vasul de pe foc şi laşi compoziţia să se răcească puţin.

Aşezi fileurile de somon într-o tavă de copt şi le condimentezi cu sare şi piper. Torni marinata peste somon, acoperi tava şi o dai la frigider 10 minute.

Preîncălzeşti grătarul (dacă ai unul de exterior, cu atât mai bine) la foc mare şi îl ungi cu ulei. Aşezi bucăţile de somon pe grătar şi le frigi 5 minute pe fiecare parte, până când peştele este pătruns, iar furculiţa intră cu uşurinţă în carne. Serveşti imediat, dacă doreşti, alături de o porţie de orez sau legume fierte.

Sursa + foto: allrecipes.com