Somon şi spanac, cu sos tartar (pentru gravide)

Somon si spanac, cu sos tartar (pentru gravide) jpeg

Acidul folic este o vitamină importantă, încă din clipa în care iei decizia de a avea un copil, până la sfârşitul săptămânii a 12-a de sarcină. Tocmai de aceea, viitorele mămici sunt sfătuite de medici să ia suplimente cu acid folic. Dar nu uita să incluzi în dieta ta multe alimente cu un conţinut bogat de acid folic, cum ar fi spanacul, varza, verdeţurile de primăvară. Încearcă o reţetă simplă, de somon cu garnitură de spanac, alături de un strop de sos tartar.

Ingrediente

1 lingură ulei 2 fileuri de somon 250 g spanac 2 linguri smântână grasă sucul de la 1/2 lămâie 1 lingură de capere 2 linguri de pătrunjel tocat felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie, condimentezi somonul pe ambele părţi, apoi îl prăjeşti aproximativ 4 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte, iar carnea se desface uşor. Laşi pe o farfurie, iar între timp pregăteşti spanacul.

Opăreşti frunzele într-o cratiţă cu apă fierbinte şi sare, condimentezi bine, apoi acoperi şi laşi spanacul să se înmoaie cam 1 minut. Amesteci doar o dată sau de două ori. Scoţi frunzele pe o farfurie, cu lingura, apoi aşezi somonul deasupra.

Încălzeşti uşor smântâna lichidă într-o cratiţă, cu un strop de zeamă de lămâie, caperele scurse şi pătrunjelul tocat, apoi condimentezi cu sare sau piper, după gust. Însă ai grijă să nu laşi sosul tartar să dea în clocot. Torni sosul cu o lingură peste somon, apoi serveşti preparatul cu felii groase de lămâie. Sursa: bbcgoodfood.com.