Spaghete cu chiftele şi sos de roşii – Reţeta fără gluten

Spaghete cu chiftele si sos de rosii jpeg

Pentru a te bucura de o sursă excelentă de fibre şi de proteine, încearcă aceste chifteluţe în stil italian, servite alături de o porţie de spaghete fără gluten, cu parmezan ras şi frunze proaspete de busuioc. Reţeta este recomandată celor care suferă de intoleranţă la gluten (boala celiacă).

Ingrediente

500 g carne porc şi vită, tocată 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguri pătrunjel tocat 1 lingură busuioc tocat 25 g parmezan, dat prin răzătoarea mică 140 g pastă de tomate 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mică, tăiată fin 700 ml piure de tomate 500 g spaghete fără gluten

Mod de preparare

Pui carnea tocată, usturoiul, pătrunjelul, busuiocul, parmezanul şi 1 lingură de pastă de tomate într-un vas. Cu mâinile, amesteci bine compoziţia pentru chiftele, până se omogenizează. Iei cu o lingură din compoziţie şi formezi chifteluţele. Le aşezi pe un platou şi le dai la frigider 30 de minute.

Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi chifteluţele şi le prăjeşti 5 minute, întorcându-le pe toate părţile, până se rumenesc uniform. Le scoţi pe hârtie absorbantă.

Rumeneşti ceapa 5 minute în aceeaşi tigaie, amestecând, până se înmoaie. Adaugi piureul de tomate, restul de pastă de tomate şi 250 ml de apă. Laşi să dea în clocot. Reduci flacăra la minimum. Fierbi la foc mic 10 minute. Adaugi chifteluţele în sos şi le fierbi, acoperite, 15 minute sau până când vezi că sosul se îngroaşă, iar chifteluţele sunt pătrunse.

Între timp, fierbi spaghetele în apă clocotită, conform indicaţiilor de pe pachet, până devin al dente. Le scurgi bine.

Împarţi spaghetele pe farfurii, pui chifteluţele şi sosul de tomate la fiecare porţie. Le serveşti calde.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au