Supă de cartofi copţi

supa de cartofi copti rinichi jpeg

Această reţetă a fost special concepută de specialişti, pentru ca tu să ai grijă de sănătatea rinichilor tăi. Supa de cartofi copţi este un preparat cu un conţinut redus de sodiu, dar bogat în potasiu. Este foarte deliciosă şi rapidă.Sodiul este un element care îngreunează funcţia rinichilor şi creşte tensiunea arterială. Iar specialişti spun că ar trebui să limitezi consumul de sare la cel mult 1500 miligrame pe zi.

Ingrediente

2 cartofi mai mari 55 g făină 950 ml lapte degresat ½ linguriţă piper 100 g brânză cheddar, cu un conţinut redus de grăsime, rasă 115 g smântână, degresată

Mod de preparare

Coci cartofii la cuptor, până sunt uşor de străpuns cu furculiţa. Îi laşi să se răcească. Îi tai pe lungime şi le scoţi miezul. Pui făina într-o cratiţă, adaugi treptat laptele, amestecând până la omogenizare. Adaugi miezul cartofilor şi condimentezi cu piper, după gust. Fierbi la foc mediu, până când se îngroaşă compoziţia, amestecând continuu. Adaugi brânza rasă şi amesteci până când se topeşte. Iei supa de pe foc şi încorporezi smântâna. Omogenizezi, torni în boluri şi serveşti supa caldă.

Sursa + foto: www.nwkidney.org

Supă de legume cu fasole

Supă de legume cu fasole

Cea mai bună supă de legume care te scapă de toxine

Cea mai bună supă de legume care te scapă de toxine

Supă de mazăre uscată

Supă de mazăre uscată