Supă de legume cu fasole

Cercetările arată că persoanele care au colesterolul mărit ar trebui să limiteze consumul de grăsimi saturate şi aportul de sare (clorură de sodiu). În schimb, aceşti oameni ar trebui să includă în dieta lor mai multe grăsimi „bune” şi fibre. Încearcă şi tu această reţetă delicioasă de supă de legume cu fasole, care te va ajuta să ţii colesterolul sub control.
Ingrediente
290 g fasole 1 litru apă rece 1 litru supă de legume 400 g roşii de la conservă, în suc propriu, tăiate cubuleţe 2 linguri pastă de tomate ¼ linguriţă ienibahar 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe 2 tije de ţelină cu frunze, tocate 1 legătură pătrunjel 1 căţel de usturoi, zdrobit sare piper negru măcinat 1 lingură ulei 2 linguri pătrunjel tocat, pentru decor
Mod de preparare
Pui fasolea într-un bol şi o acoperi cu apă rece. Dai deoparte şi o laşi la înmuiat peste noapte. Scurgi apa şi clăteşti boabele sub un jet de apă rece, apoi le scurgi din nou.
Combini apa, supa de legume, roşiile tocate, pasta de tomate şi ienibaharul într-o oală mare. Adaugi fasolea, morcovii, ţelina, ceapa, pătrunjelul, usturoiul şi laşi să fiarbă la foc mare, până dă în clocot. Reduci flacăra la foc mic şi fierbi în continuare, acoperind oala, 1 oră şi jumătate, până vezi că boabele de fasole s-au înmuiat.
Guşti supa şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. O torni în boluri, stropeşti cu puţin ulei de măsline şi toci pătrunjel, după gust. Serveşti imediat o porţie de supă caldă.
Sursa + foto: www.taste.com.au
Cea mai bună supă de legume care te scapă de toxine