Supă de mazăre uscată

supa de mazare uscata jpeg

Aceasta este o supă clasică de mazăre perfectă pentru persoanele cu intoleranţă la gluten (sau boala celiacă). În cazul în care ţi-ai propus să urmezi o dietă fără gluten, încearcă supa aceasta, în care poţi folosi mazăre uscată în locul celei congelate. Este o supă de mazăre ca la carte, care nu necesită prea multe condimente, ci doar un pic de oregano şi foi de dafin.

Supă de mazăre uscată - Ingrediente

1 ceapă, tocată 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 2 linguri ulei ½ linguriţă oregano uscat 1 foaie de dafin 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper negru măcinat 100 g morcovi, tăiaţi cubuleţe 450 g cartofi albi sau roşii, curăţaţi şi tăiaţi cuburi 450 g mazăre uscată, spălată 2 litri supă de legume sare piper

Supă de mazăre uscată - Mod de preparare

Pui uleiul într-o oală de supă, la foc mediu. Adaugi ceapa tocată, usturoiul, oregano, sarea şi piperul şi le sotezi 15 minute, până când ceapa devine sticloasă şi moale. Adaugi foaia de dafin, morcovii, cartofii, mazărea şi supa de legume (cu un conţinut redus de sare). Laşi să dea în clocot, apoi fierbi la foc mic fără să acoperi, 45-55 de minute, până când mazărea se înmoaie. Scoţi foaia de dafin. Pui 500 de ml de supă într-un blender de mare viteză. Pasezi şi torni piureul obţinut la loc, în oala cu supă. Condimentezi cu sare grunjoasă şi piper negru măcinat, după gust. Serveşti supa caldă.

PONT: Supa se va întări pe măsură ce se răceşte. Torni apă în fir subţire atunci când o reîncălzeşti.

Sursa + foto: www. themostlyvegan.com