Supă de roşii cremoasă (boala celiacă)

supa de rosii cremoasa jpeg

Morcovii şi roşiile sunt surse de antioxidanţi care protejează pielea şi ochii iar tofu contribuie la o cantitate substanţială de proteine.

Ingrediente (2 porţii)

1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată 2 morcovi, curăţaţi şi tocaţi 2 căţei usturoi, pisaţi 3 linguri pastă roşii fără sare 1 cutie de roşii tocate (eventual rumenite) 250 g tofu, scurs şi tăiat cuburi sare puţină piper

Mod de preparare

Încinge uleiul de măsline într-o cratiţă mare la flacără medie. Adaugă ceapa, morcovii şi usturoiul şi sotează timp de 8 minute sau până se se înmoaie legumele. Adaugă pasta de roşii şi mai lasă pe foc , amestecând, 1-2 minute.

Adaugă roşiile din conservă, umple cutia golită cu apă şi toarnă în cratiţă. Laşi supa să fiarbă, acopweri cu capac, dai focul la minimum, şi laşi să clocotească 15 minute. Încorporează tofu şi mai laşi pe foc un sfert de oră.

Transformă supa într-un piure cu ajutorul unui blender. Asezonezi cu sare şi piper.