Tartă cu cremă de brânză şi afine, fără zahăr

tarta cu crema de branza si afine jpeg

Vrei ceva bun, dar nu ai voie să mănânci zahăr? Un desert poate fi îndulcit şi altfel. Dacă ai îndoieli, aceste reţete te pot convinge!

Ingrediente Pentru aluat îndulcitor 2 gălbenuşuri 1 ou 100 g unt sare coajă de lămâie rasă 1-2 linguri lapte 250 g făină

Pentru umplutură

25 g unt

120 ml frişcă lichidă

1 linguriţă gelatină

1 esenţă de vanilie

250 g brânză de vaci

îndulcitor, după gust

200 g afine, pentru decor

Mod de preparare

Pentru aluat, freci untul spumă, adaugi îndulcitorul Sweet&Safe, pui gălbenuşurile, oul, un praf de sare, coaja de lămâie, laptele şi la final făina. Amesteci aluatul fără să îl frămânţi. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai 30 de minute la frigider, ca să se întărească.

Încălzeşti cuptorul la foc potrivit. Întinzi o foaie nu foarte groasă şi o aşezi într-o formă de tartă. Aşezi aluatul inclusiv pe margini şi îl înţepi din loc în loc cu furculiţa. Dai tava la cuptorul încins, 40 de minute, până se coace frumos tarta.

Pentru cremă, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Baţi frişca şi pui esenţa de vanilie. Amesteci brânza de vaci cu îndulcitorul Sweet&Safe şi untul. Adaugi gelatina şi frişca bătută şi omogenizezi. Dai crema la frigider până se încheagă.

Când s-a răcit, torni crema, o nivelezi şi decorezi cu afine proaspete. Dai tarta la frigider înainte să o serveşti.