Tartă cu orez şi dovlecei, reţeta fără gluten

Tarta cu orez si dovlecei fara gluten jpeg

Atunci când suferi de intoleranţă la gluten sau boala celiacă, acest lucru nu înseamnă că nu te mai poţi bucura de plăcerile simple ale vieţii, cum ar fi mâncărurile sau deserturile. Încearcă această reţetă de tartă sărată, fără gluten, care conţine orez şi dovlecei.

Ingrediente

ulei 1 căţel de usturoi, zdrobit 120 g spanac 2 dovlecei, tăiaţi bastonaşe 250 g orez brun 9 ouă 160 g iaurt grecesc 3 cepe verzi, tăiate fin coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie mică 1/3 legătură mărar frunze de mentă, tocate 150 g brânză feta, fărâmiţată sare piper

Cum se prepară tartă cu orez şi dovlecei

Încplzeşti cuptorul la 190 de grade Celsius. Încingi 1 linguriţă de ulei într-o tigaie, la foc mediu spre mic. Adaugi usturoiul şi îl sotezi 30 de secunde. Adaugi spanacul şi îl ţii pe foc, amestecând, 2 minute, până se înmoaie. Răstorni într-o sită aşezată deasupra unui vas, ca să se scurgă.

Încingi 1 linguriţă de ulei într-o tigaie, la foc mediu spre mare, adaugi dovleceii. Îi căleşti, amestecând, 3 minute sau până se înmoaie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Îi scoţi pe o farfurie. Fierbi orezul în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet, îl scurgi bine, îl afânezi cu o furculiţă şi îl dai deoparte să se răcească.

Într-un vas, baţi ouăle şi le amesteci cu iaurtul, ceapa verde, coaja de lămâie şi 1 linguriţă de zeamă de lămâie. Adaugi orezul, compoziţia de spanac, mărarul tocat şi jumătate din brânza feta şi jumătate din cantitatea de dovlecei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Încingi restul de ulei într-o tigaie, la foc mic. Adaugi compoziţia de ouă. Ţii pe foc, amestecând des, 6 minute sau până când începe să se întărească. Pe deasupra, pui restul de dovlecei sotaţi, mărar tocat şi brânza feta rămasă. Dai la cuptor 25 de minute sau până se întăreşte tarta.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au