Vinete la cuptor, cu quinoa şi brânză feta (intoleranţă la gluten) FOTO

Vinete la cuptor, cu quinoa si branza feta jpeg

Pentru persoanele care suferă de boala celiacă sau intoleranţă la gluten, quinoa este un aliment excelent. Boabele de quinoa nu conţin gluten, sunt bogate în proteine şi reprezintă unul dintre puţinele alimente care conţin toţi cei 9 aminoacizi esenţiali. De asemenea, quinoa este bogată în fibre, magneziu, vitaminele din complexul B, fier, potasiu, calciu, fosfor, vitamina E şi conţine mulţi antioxidanţi benefici.

Acest preparat pe care ţi-l recomandăm are câteva influenţe din dieta mediteraneeană şi conţine vinete, quinoa şi brânză feta. Este o mâncare foarte sănătoasă, nu conţine gluten, are puţine calorii şi foarte puţini carbohidraţi. De asemenea, are puţin colesterol, dar totodată conţine multe fibre şi proteine, datorită boabelor de quinoa. Încearcă şi tu reţeta de vinete la cuptor, cu quinoa şi brânză feta.

Ingrediente

1 vânătă mare, tăiată cubuleţe 2 linguri ulei de măsline sare piper 1 lingură de ulei de măsline 2 căţei de usturoi spanac proaspăt, după gust 230 g quinoa deja fiartă 60 g brânză feta

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul, pregăteşti o tavă de copt: aşezi folie de aluminiu şi o ungi cu puţin ulei de măsline.

Într-un bol mare, amesteci vinetele tăiate cubuleţe cu 2 linguri de ulei de măsline şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Aşezi vinetele pe toată suprafaţa foliei de aluminiu, în tavă, şi le dai la cuptor 20-25 de minute (sau mai mult, în funcţie de cuptorul tău), până când se înmoaie legumele.

image

La jumătatea timpului, scoţi tava din cuptor şi întorci vinetele pe cealaltă parte, folosind o spatulă, ca să se coacă uniform.

Între timp, încingi 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă, adaugi spanacul proaspăt şi 1 căţel de usturoi tocat şi sotezi câteva minute, amestecând constant, până se înmoaie frunzele de spanac. Iei tigaia de pe foc.

image

Când vinetele s-au copt, le scoţi imediat din tava şi le pui în aceeaşi tigaie cu spanacul, dar nu aprinzi flacăra. Adaugi imediat quinoa fiartă şi al doilea căţel de usturoi mărunţit.

image

(În această etapă, aroma vinetelor coapte se va amesteca cu quinoa.) Amesteci bine toate ingredientele, departe de flacăra aragazului. La final, adaugi brânza feta mărunţită.

image

Bruschete cu vinete. Reţetă de sezon

Bruschete cu vinete. Reţetă de sezon

Vinete la cuptor cu mozzarella şi parmezan FOTO

Vinete la cuptor cu mozzarella şi parmezan FOTO

Salată Caprese cu vinete, la cuptor FOTO

Salată Caprese cu vinete, la cuptor FOTO



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg