Reţete terci de ovăz

Reţetă terci clasic
 jpeg

Eşti îndrăgostită de terciul de ovăz, dar nu şti să îl prepari? Azi avem pentru tine câteva variante de reţete de terci de ovăz, de la cel simplu, la cel mai ”pompos”.

Reţete terci de ovăz

Reţetă terci clasic

Ingrediente

  • 50g fulgi de ovăz
  • 150ml lapte de soia
  • 150ml apă
  • un praf de sare
  • o linguriţă sirop de arţar
  • nuci, stafide, migdale, smochine

Mod de preparare

Se vor pune la fiert apa, laptele, sarea. Se dau în clocot şi se reduce focul la minim. Se adaugă fulgii de ovăz şi se amestecă foarte bine. Se fierb 10-15 minute sau până când terciul de ovăz are consistenţa pe care dvs. o doriţi. 

Se vor adăuga arome de vanilie, rom, cacao, coajă de lămâie, portocală, scorţişoară etc. 

Se adaugă şi siropul de arţar şi se gustă. Dacă nu e suficient de dulce, mai adăugaţi o lingură.

Se decorează cu seminţe sau fructe. Poftă bună!

Sursa

Terci de ovăz cu mure şi mere

terci de ovaz cu mure si mere jpg jpeg

Ingrediente 

  • 1 măr
  • 2-3 linguri de miere
  • 100 grame de mure
  • 160 grame de fulgi de ovăz
  • 600 mililitri de lapte sau apă
  • 1 vârf de sare

Mod de preparare

Se scot cotoarele de mere şi se dau prin răzătoare. 

Se fierb fulgii de ovăz împreună cu laptele, apa şi sarea.

Se adaugă merele rase peste ovăz, alături de 2 linguri de miere.

Se fierbe încă 2-3 minute şi se ia de pe foc.

Se adaugă 80 g de mure în compoziţie şi se amestecă.

Se ornează cu miere şi mure şi se serveşte pe loc. Poftă bună!

Sursa

Terci de ovăz cu banane, migdale şi scorţişoară

terci de ovaz cu banane migdale si scortisoara jpg jpeg

Ingrediente 

  • 2 banane
  • 30 grame de fulgi de migdale
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară
  • 2-3 linguri de miere
  • 160 grame de fulgi de ovăz
  • 600 mililitri de apă/lapte
  • 1 vârf de cuţit de sare

Prepară şi:

Omletă japoneză

Mod de preparare

Se curăţă bananele şi se feliază.

Se pun migdalele într-o tigaie la foc mediu, fără ulei. Se ţin 4 minute până devin aurii. Se amestecă în tigaie.

Terciul se prepară cu apă, lapte şi sare. Când se ia de pe foc, se adaugă miere şi scorţişoară. Amestecă bine.

Serveşte cu felii de banane şi migale prăjite, plus miere pentru mai multă îndulcire. Poftă bună!

Prepară şi:

Ruladă de dovleac cu cremă de brânză

Sursa