A venit toamna cu dovlecii ei aromaţi şi puternic coloraţi din care poţi face o sumedenie de reţete, fie uşoare, fie complicate. azi îţi propunem o reţetă de ruladă de dovleac cu umplutură de brânză.

Ruladă de dovleac cu umplutură de brânză

 

Ingrediente

 

Pentru ruladă

 
  • spray de gătit
  • 200 g zahăr
  • 255 g făină
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă condiment de dovleac
  • 3 ouă mari
  • 150 g piure de dovleac
  • zahăr pudră
 

Pentru cremă

 
  • 340 g cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 1 lingură unt topit
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 150 g zahăr pudră
  • 1/2 linguriţă sare
 

Mod de preparare

 
Preîncălziţi cuptorul la 180°. Ia o tavă şi pune foaie de copt pe ea şi pulverizează puţin spray de gătit. 
Într-un bol mare, combinaţi zahărul, făina, sarea, bicarbonatul de sodiu, condimentul de dovleac, ouăle şi piureul de dovleac, până când sunt omogene. 
Întindeţi în tavă şi coaceţi până când scobitoarea introdusă în centrul blatului iese curată, aproximativ 15 minute.
Între timp, aşezaţi un prosop de bucătărie mare pe blatul dvs. (încercaţi să folosiţi unul fără textură) şi presăraţi cu zahăr pudră. Când prăjitura e gătită, răsturnaţi-o de pe tavă pe prosopul de bucătărie şi îndepărtaţi uşor hârtia de copt.
Începând de la un capăt, rotiţi uşor dar strâns blatul într-un ”buştean”. Lăsaţi să se răcească complet.
 
Între timp, faceţi umplutura: într-un bol mare, combinaţi brânza cremă, untul topit, vanilia, zahărul pudră şi sarea. Folosind un mixer, bateţi până când este omogenă.
Când rulada este răcită, desfaceţi-o uşor (este în regulă dacă rămâne uşor ondulată) şi umpleţi-o cu cremă de brânză.
Roulaţi înapoi şi presăraţi cu mai mult zahăr pudră. Feliaţi şi serviţi. Poftă bună!
 
Loading...