Omletă japoneză
După omleta tradiţională pe care românii o adoră şi reţeta de omletă franţuzească, avem o nouă propunere pentru tine. Încearcă această reţetă simplă de omletă japoneză.
Omletă japoneză
Ingrediente pentru 2 porţii
- 4 ouă
- 2 linguriţe de zahăr
- 1 vârf de sare sau după gust
- 1 linguriţă de sake
- 1 linguriţă mirin (vin dulce din orez)
- 80 ml fiertură de bonito dashi (se face în 10 minute din – kombu: foaie uscată de alge ce trăiesc la mare adâncime; – katsuobushi sau bonito: fulgi uscaţi de ton; apă)
- ulei, după gust
- 1 frunză shiso (condiment japonez)
- ridiche japoneză rasă, pentru servire
- sos de soia, pentru servire
Prepară şi:
Ruladă de dovleac cu cremă de brânză
Mod de preparare
Într-un bol mare adăugaţi ouăle, zahărul, sarea, sake-ul, mirinul şi fiertura de bonito dashi şi amestecaţi bine.
Încălziţi o tigaie la foc mediu. Ungeţi cu un strat subţire de ulei.
Turnaţi un polonic din amestecul de ou în tigaie şi întindeţi-l rapid pentru a acoperi întreaga tigaie. Când oul este gătit, rulaţi omleta ca pe clătită.
Cu oul rulat încă în tigaie, turnaţi încă un polonic din amestecul de ouă. Ridicaţi oul rulat şi lăsaţi amestecul să curgă sub el. Când oul este întărit, rulaţi omleta peste noul strat de omletă.
Repetaţi, adăugând toată compozişia de omletă pe rând, până caând aveţi o clătită mare.
Tăiaţi omleta japoneză în jumătate şi străpungeţi-o cu un băţ de frigărui.
Serviţi cu ridiche rasă şi sos de soia. Poftă bună!