Cea mai simplă negresă de post, cu glazură şi nuci

1 profimedia 0032695311 jpg jpeg

Să prepari un desert în timpul postului poate fi o adevărată provocare. Această negresă este atât de bună încât nici nu ai crede că din ea lipsesc untul sau ciocolata.;

  • Porții: 1 tavă
  • Timp total: 1 h
  • Pregătire: 15 min
  • Gătire: 45 min
  • Categorie: desert, de post

Ingrediente

Pentru blat

150 g zahăr

300 ml apă

150 ml ulei

 6 linguri cacao

 600 g făină

 1 esenţă de rom

 1 lingură bicarbonat de sodiu

 zeama de la 1 lămâie

Pentru glazură:

 200 g margarină

100 zahăr

 4 linguri cacao

 1 esenţă de rom

 miez de nucă

Mod de preparare

Amesteci zahărul cu apa şi uleiul. Combini făina cu cacaua şi pui bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Adaugi făina, omogenizezi, apoi pui esenţa de rom. Compoziţia obţinută o torni într‑o tavă tapetată cu făină şi ulei. O ţii la cuptor 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Între timp, prepari glazura. Topeşti margarina cu zahărul, esenţa de rom şi cacaua. Ţii vasul pe foc până ce compoziţia se îngroaşă, amestecând continuu.

După ce scoţi prăjitura din cuptor, o laşi să se răcească, torni glazura şi o nivelezi. Ornezi cu miez de nucă.

FOTO: Profimedia



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg