Cea mai simplă negresă de post, cu glazură şi nuci

1 profimedia 0032695311 jpg jpeg

Să prepari un desert în timpul postului poate fi o adevărată provocare. Această negresă este atât de bună încât nici nu ai crede că din ea lipsesc untul sau ciocolata.;

  • Porții: 1 tavă
  • Timp total: 1 h
  • Pregătire: 15 min
  • Gătire: 45 min
  • Categorie: desert, de post

Ingrediente

Pentru blat

150 g zahăr

300 ml apă

150 ml ulei

 6 linguri cacao

 600 g făină

 1 esenţă de rom

 1 lingură bicarbonat de sodiu

 zeama de la 1 lămâie

Pentru glazură:

 200 g margarină

100 zahăr

 4 linguri cacao

 1 esenţă de rom

 miez de nucă

Mod de preparare

Amesteci zahărul cu apa şi uleiul. Combini făina cu cacaua şi pui bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Adaugi făina, omogenizezi, apoi pui esenţa de rom. Compoziţia obţinută o torni într‑o tavă tapetată cu făină şi ulei. O ţii la cuptor 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Între timp, prepari glazura. Topeşti margarina cu zahărul, esenţa de rom şi cacaua. Ţii vasul pe foc până ce compoziţia se îngroaşă, amestecând continuu.

După ce scoţi prăjitura din cuptor, o laşi să se răcească, torni glazura şi o nivelezi. Ornezi cu miez de nucă.

FOTO: Profimedia



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg