Chiftele de cartofi cu verdeţuri: reţetă de post

1 dsc 0020 12 jpg jpeg

Ingrediente

  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 legătură leurdă, spanac
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 kg cartofi fierţi în coajă
  • 2 linguri făină
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ulei pentru prăjit

Cureţi cartofii fierţi de coajă şi îi pasezi ca pentru piure. Speli şi toci toate verdeţurile, apoi le căleşti în ulei de măsline 2 minute, cât să se înmoaie foarte puţin. Le laşi la răcit, apoi le amesteci cu cartofii pasaţi şi cu făina. 

Cu mâinile umezite în apă, formezi chiftele pe care le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. Le scoţi pe şerveţele de hârtie şi le serveşti calde sau reci.

FOTO: farfuridi.ro

farfuridi.ro

Citeşte şi:

Chiftele cu urzici şi quinoa

Chiftele cu urzici şi quinoa



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg