FOTO Tartă cu mere şi caramel

tarta cu mere si caramel IF49134 jpeg

Vreţi un desert într-o combinaţie unică, de neuitat? Nu-ţi rămâne decăt să prepari această reţetă şi te vei convinge.

Ingrediente

Pentru aluat

200 g unt 4 linguri zahăr 6 linguri apă 1 praf de sare 1 praf de copt 1 ou 400 g făină

Pentru umplutură

8 mere potrivite

400 g zahăr

250 g unt

4 ouă

500 ml lapte

1 esenţă de rom

1 ou pentru uns tarta

Mod de preparare

Se frământă din toate ingredientele un aluat consistent şi se lasă la rece două ore. Merele se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie felii.

image

Într-o cratiţă se caramelizează 200 g de zahăr. Untul se amestecă cu zahărul rămas, ouăle, esenţa, laptele şi se toarnă peste caramel, amestecând bine. Se adaugă merele, se omogenizează şi se ia cratiţa de pe foc.

image

Aluatul se împarte în două, iar prima parte se întinde în forma de tartă îmbrăcând şi pereţii. Surplusul de aluat se păstrează pentru a face frunzuliţe pentru decor. Se toarnă caramelul cu merele şi se nivelează.

image

Se întinde o foaie din aluatul rămas şi se înveleşte tarta. Restul de aluat se frământă şi se formează frunzuliţe. Se pun pe tartă, se unge cu oul bătut şi se coace la foc mic 40-45 de minute.

image

sursa foto: ImageFood