Îngheţată de lapte caramelizat

În verile lor toride, mexicanii se răcoresc cu o îngheţată mai specială, dar absolut delicioasă, îngheţată cu lapte caramelizat.Vei fi cucerită de textura sa cremoasă şi gustul deosebit.
De ce ai nevoie pentru îngheţată de lapte caramelizat
Pentru laptele caramelizat
800 ml lapte gras
200 g zahăr
¼ linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare
Pentru îngheţată
350 ml lapte gras
250 ml smântână
1 baton scorţişoară
Cum se prepară îngheţata
Pentru laptele caramelizat, fierbi într-o cratiţă laptele, zahărul şi bicarbonatul de sodiu. Dai focul mic, însă laptele trebuie să clocotească încet. Amesteci până când începe să se îngroaşe, ca o cremă şi capătă culoarea caramelului. Întregul proces poate dura în jur de o oră şi 30 de minute. Dai deoparte, adaugi esenţa de vanilie şi sarea şi laşi la răcorit.
Pentru îngheţată, pui laptele, smântâna şi batonul de scorţişoară pe foc şi, când dă în clocot, tragi vasul deoparte, îl acoperi şi laşi la infuzat 30 de minute. Scoţi batonul de scorţişoară şi strecori, pentru a înlătura eventualele bucăţi de baton. Adaugi apoi laptele caramelizat şi amesteci bine pentru a se omogeniza. Pui îngheţata în forme şi o dai la congelator peste noapte.