„Negrese“ cu banane, un desert cum nu ai mai mâncat

negrese cu banane jpeg

Îţi plac negresele, dar vrei să încerci ceva deosebit, care să te scoată din tiparul reţetei clasice? De ce nu încerci această reţetă de „negrese“ cu banane? Chiar dacă nu conţine cacao, desertul acesta este delicios. „Negresele” cu banane sunt gustoase şi reprezintă o combinaţie între checul cu banane şi prăjiturile pufoase cu ciocolată albă. Merită să le încerci!

Ingrediente

60 g unt nesărat 115 g ciocolată albă 2 banane potrivite, făcute piure 100 g zahăr tos 1 ou ¼ linguriţă sare 1 linguriţă esenţă de vanilie 160 g făină zahăr pudră, pentru ornat

Mod de preparare

Într-un vas termorezistent, topeşti untul şi ciocolata albă 30 de secunde la cuptorul cu microunde, amestecând des, până la omogenizare. Încorporezi zahărul. Adaugi piureul de banane, oul, sarea şi esenţa de vanilie şi omogenizezi compoziţia. Încorporezi făina în ploaie până obţii un aluat omogen. Îl torni într-o tavă de copt şi dai la cuptor 15-20 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Laşi prăjitura să se răcească. O tai şi o păstrezi acoperită, înainte să o serveşti. La final, pudrezi cu zahăr.

Sursa + foto: backforseconds.com

backforseconds.com

Negresă cu portocale, un deliciu

Negresă cu portocale, un deliciu

Negresă cu glazură de ciocolată

Negresă cu glazură de ciocolată

Negresă după reţeta lui Gordon Ramsay

Negresă după reţeta lui Gordon Ramsay