Re┼úet─â chef Petri┼čor T─ânase: Cl─âtite b─ân─â┼úene

1 dsc 8562 jpg jpeg

Petri┼čor T─ânase este primul buc─âtar-vedet─â din Rom├ónia, el fiind cel care a adus pe sticl─â gastronomia ├«n emisiunile matinale ale lui Florin C─âlinescu, ├«n anii '90. Iube┼čte buc─ât─âria din adolescen┼ú─â. La 19 ani, a terminat ┼čcoala de profil ┼či de atunci nu doar c─â a g─âtit f─âr─â oprire, dar a scris ┼či c─âr┼úi de bucate. Acum conduce propriul local ├«n centrul Bucure┼čtiului, unde g─âte┼čte reparate gustoase, a┼ča cum ├«i dicteaz─â inima. El v─â propune aceast─â re┼úet─â special─â de cl─âtite b─ân─â┼úene.

Ingrediente

Pentru foi

  • 3 ou─â
  • 250 g f─âin─â
  • 1 l ap─â
  • mineral─â
  • 2 linguri ulei

Pentru umplutur─â

  • 200 g br├ónz─â dulce de vaci
  • 2 albu┼čuri b─âtute spum─â
  • c├óteva pic─âturi esen┼ú─â de vanilie
  • 50 g zah─âr pudr─â
  • 50 g stafide ├«nmuiate ├«n ap─â
  • cu vanilie coaj─â de l─âm├óie
  • coaj─â de portocal─â

Pentru sosul de vanilie

  • 30 g unt
  • 4 g─âlbenu┼čuri
  • 200 ml lapte
  • esen┼ú─â de vanilie
  • 50 g zah─âr
  • 1 lingur─â f─âin─â

Pentru bezea

  • 4 albu┼čuri
  • 120 g zah─âr pudr─â
  • 1 praf de sare

Pentru servit

  • dulcea┼ú─â de c─âp┼čuni

Ba┼úi ou─âle, adaugi f─âina ┼či o dizolvi u┼čor cu apa mineral─â. Ungi tigaia cu ulei ┼či rumene┼čti cl─âtitele pe ambele p─âr┼úi. Le la┼či deoparte.

Amesteci br├ónza cu zah─ârul, stafidele, coaja de citrice ┼či albu┼čurile p├ón─â ob┼úii o crem─â pufoas─â. 

Pentru sosul de vanilie, fierbi laptele cu zah─ârul, adaugi f─âina ├«n ploaie ┼či amesteci rapid. ┼óii la foc domol, pui untul ┼či amesteci p├ón─â devine o compozi┼úie omogen─â. G─âlbenu┼čurile le freci bine. Peste ele torni sosul fierbinte ┼či dai din nou pe foc. Mai fierbi pu┼úin ┼či la┼či s─â se r─âceasc─â complet ├«nainte de a-l folosi.

Pentru bezea, r─âstorni zah─ârul ├«ntr-un vas peste care adaugi o lingur─â de ap─â. Dai la foc p├ón─â ob┼úii un sirop legat. Ba┼úi albu┼čurile spum─â ┼či ├«ncorporezi u┼čor siropul fierbinte. Astfel abu┼čurile devin mai dense ┼či se albesc.Presari sarea.

Umpli cl─âtitele cu br├ónz─â ┼či sos de vanilie, iar deasupra pui bezeaua. Dai la cuptorul ├«ncins s─â se rumeneasc─â ┼či le serve┼čti calde, cu dulcea┼ú─â de c─âp┼čuni al─âturi.

Afl─â cum se face o alt─â specialitate din banat: Supa de visine 

FOTO: Sorin Stana



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg