Reţetă chef Petrişor Tănase: Supă de vişine

2 dsc 8479 jpg jpeg

Petrişor Tănase este primul bucătar-vedetă din România, el fiind cel care a adus pe sticlă gastronomia în emisiunile matinale ale lui Florin Călinescu, în anii '90. Iubeşte bucătăria din adolescenţă. La 19 ani, a terminat şcoala de profil şi de atunci nu doar că a gătit fără oprire, dar a scris şi cărţi de bucate. Acum conduce propriul local în centrul Bucureştiului, unde găteşte reparate gustoase, aşa cum îi dictează inima. El vă propune această reţetă de supă de vişine, originară din zona Banatului.

  • 300 g vişine fără sâmburi, proaspete sau congelate
  • 20 g zahăr brun
  • 300 ml apă
  • 100 g smântână
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de scorţişoară
  • 2 cuişoare
  • frunze de mentă
  • smântână lichidă, opţional
  • 100 g carne de porc afumată, opţional

Pui apa la fiert împreună cu vişinele, zahărul şi, opţional, poţi adăuga şi carne afumată. Completezi gustul cu cuişoare şi fierbi 20 de minute, apoi pasezi totul şi adaugi scorţişoara, menta şi dai la blender până devine o pastă. La final, adaugi smântâna şi potriveşti de gust.

Serveşti rece sau caldă şi, dacă vrei, cu puţină frişcă.

Învaţă cum să găteşti un preparat oriental exact ca Foa: Kofta cu tzatziki şi lipie naan

FOTO: Sorin Stana