Taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru

1 taco cu creveti la gratar si sos de coriandru jpg jpeg

Vrei un nou mod de a servi creveţii? Atunci e timpul să încerci această reţetă de taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru. Îţi garantăm că te vei îndrăgosti de ea şi o vei împărtăşi şi prietenilor tăi!

Taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru

Ingrediente 12 taco

  • 910 g creveţi, decorticaţi şi cu cozile eliminate
  • 1 linguriţă de paprika
  • 1 linguriţă de usturoi pudră
  • ½ linguriţă de oregano uscat
  • 1 lingurita chimen
  • ½ linguriţă fulgi de ardei roşu
  • ½ linguriţă sare
  • 24 de frigărui, bambus sau metal
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 24 tortille de porumb

Pentru sosul cremos de coriandru:

  • 230 g smântână
  • 3 linguri coriandru proaspăt, tocat
  • 1 linguriţă coajă de lime
  • ¼ linguriţă sare
  • 2 linguri suc de lime
  • 150 g varză albă
  • 150 g varză roşie
  • 1 lingură jalapeno, tocat mărunt

Toppinguri:

  • felie de lime
  • coriandru proaspăt 

Mod de preparare

Într-un bol mare, condimentează creveţii cu paprika, praf de usturoi, oregano, chimen, fulgi de ardei roşu şi sare. Aruncaţi uşor în sus pentru a combina.

Folosind 2 frigăruie din bambus sau metal, treceţi prin partea superioară şi inferioară a creveţilor şi împingeţi în jos spre partea inferioară a frigăruii.

Adăugaţi încă 3 creveţi în aceeaşi frigăruie şi repetaţi până când se folosesc toţi creveţii.

Chiar înainte de a îi pune pe grătar, periaţi fiecare frigărui cu o cantitate generoasă de ulei de măsline, pentru a preveni lipirea.

Gătiţi la foc mare timp de 3 minute, ungeţi partea superioară cu mai mult ulei de măsline, răsturnaţi şi lăsaţi să gătească încă 3 minute.

Scoateţi din frigărui şi puneţi deoparte pentru asamblarea de taco.

Sufleu clasic cu ciocolată fierbinte

Într-un bol, combinaţi toate ingredientele pentru sosul de coriandru. Se amestecă bine pentru a se combina.

Într-un bol mare, amestecaţi varza albă, varza roşie şi jalapeño tocate. Se toarnă jumătate din amestecul de smântână peste varză, economisind cealaltă jumătate ca sos suplimentar, să se pună pe tacos.

Asamblaţi tacos pe tortilele de porumb. Adăugaţi amestecul de varză, urmat de creveţi. Ornăm cu sosul cremos de coriandru, coriandru proaspăt şi suc de lime. Poftă bună!

Porumb fiert picant

Sursa



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg