Tartă fină cu brânză şi stafide

tarta cu branza si stafide jpeg

Un desert delicios şi gustos, care este gata cât ai zice... tartă. Încearcă şi tu reţeta aceasta şi răsfaţă-i pe cei dragi cu o tartă cu brânză şi stafide.

Ingrediente

Pentru tartă

150 g stafide galbene apă 5 linguri unt 6-7 linguri pesmet coajă rasă de lămâie coajă rasă de portocală 400 g brânză de vaci, scursă 250 g smântână grasă 2 ouă 140 g zahăr 1 praf sare rom

Pentru glazură

100 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

6 linguri lapte

stafide, pentru decor

Mod de preparare

Înmoi stafidele în apă sau în rom. Tapetezi cu unt o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili, şi o presari cu pesmet, lăsând pe fundul vasului un strat mai consistent.

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul, până devin o cremă, adaugi coaja de portocală şi pe cea de lămâie şi amesteci.

Separat, freci brânza cu untul moale, până obţii o compoziţie cremoasă, apoi adaugi smântâna şi încorporezi. Scurgi stafidele şi le presari în compoziţia de brânză, omogenizezi şi torni peste amestecul de ouă şi zahăr.

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi, când se ţin tari, le adaugi în brânză. Torni compoziţia în tava tapetată şi o dai la cuptorul încins până se rumeneşte puţin. Când e gata, scoţi tarta din tavă şi o laşi la răcorit. Freci zahărul cu laptele şi esenţa de vanilie şi torni glazura peste ea. Decorezi cu stafide mărunţite şi serveşti imediat.

Tartă cu mere şi cremă de brânză

Tartă cu mere şi cremă de brânză

Cea mai simplă tartă cu pere

Cea mai simplă tartă cu pere

Tartă cu ciocolată şi frişcă

Tartă cu ciocolată şi frişcă