Cu siguranţă ai în cămară borcane cu gemuri şi dulceţuri delicioase. Nu trebuie decât să faci un blat, să-i pui umplutura preferată şi vei obţine rapid un desert pentru toată familia.

 

Ingrediente

4 ouă

125 g zahăr  

125 g făină cernută

1 plic zahăr vanilat

1 praf de sare

2 linguri zahăr pudră

250-300 g gem, după preferinţă

Pui într-un castron adânc ouăle întregi cu zahărul, zahărul vanilat şi sarea. Mixezi 8-10 minute, la viteză mare, până îşi triplează volumul şi obţii o spumă groasă. Cerni făina şi o încorporezi uşor cu o spatulă. Torni aluatul într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt, îl nivelezi cu o spatulă, având grijă să nu fie prea subţire. Coci blatul 6-7 minute, la 180 °C.

Scoţi blatul şi, cât este cald, îl pudrezi cu 1 lingură de zahăr pudră şi îl întorci invers, pe o altă foaie de hârtie de copt. Dezlipeşti hârtia pe care a stat în tavă, presari restul de zahăr pudră, apoi rulezi şi dai deoparte 30 de minute.

Derulezi batul, îl ungi cu gemul preferat şi rulezi din nou. Înveleşti rulada în folie alimentară şi o dai la rece 2-3 ore înainte de servire. O decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock