Atât de întâlnită în bucătăria noastră şi totuşi atât de banală, mămăliga este rareori pregătită şi altfel decât fiartă într-un ceaun şi servită cu diverse mâncăruri cu sos sau cu sarnmale. Reţeta propusă de noi este una altfel şi sperăm să-ţi placă.

 

  • Pregătire:20 min
  • Porții:5
  • Gătire:40 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:fel principal, romanesc
Ingrediente

400 g mălai grişat
1 l apă
1 linguriţă sare
300 g brânză de oi
50 g unt

Mod de preparare

Se toarnă apa într-un ceaun, se adaugă sare şi se lasă să dea în clocot. Se toarnă mălaiul „în ploaie”, amestecându-se permanent până se îngroaşă bine. Se lasă apoi să fiarbă, amestecând din când în când, până când mălaiul „înfloreşte” şi mămăliga este bine fiartă.

Se adună mămăliga de pe marginile ceaunului, folosind o lopăţică de lemn, şi se răstoarnă pe un fund de lemn pe care se pune un prosop umed şi o folie de aluminiu umedă peste. Se întinde mămăliga cu un cuţit şi se pune deasupra puţin unt şi brânza rasă. Cu ajutorul prosopului, se îndoaie mămăliga pe jumătate.

Se desprinde folia, se aşază pe un platou şi se taie felii. Alături se pot servi felii de ceapă roşie, de apă sau ceapă verde.

sursa foto: Shutterstock

Loading...
Evaluează rețeta