Salată cu dovleac copt şi brânză haloumi
Dovleacul copt, uşor dulce, este cel care dă acestei salate un gust deosebit. Nu uita să adaugi în ea şi brânză haloumi, rumenită pe grătar.
De ce ai nevoie pentru salată cu dovleac copt
¼ dovleac
150 g brânză haloumi
½ avocado
mix de salată verde
sare
piper
2 linguri ulei
1 lingură ulei de măsline
1 lingură oţet balsamic
Cum se prepară salata
Tai dovleacul bucăţi de aproximativ 1 cm grosime, pe care le aşezi într-o tavă tapetată. Le ungi cu o lingură de ulei şi le dai la cuptor 30-40 de minute. Nu uita să le întorci la jumătatea timpului.
Tai brânza felii de aproximativ 1 cm grosime. Încingi o lingură de ulei în tigaie şi rumeneşti brânza pe ambele părţi. Combini lingura de ulei de măsline cu oţetul balsamic. Amesteci salata cu dovleacul copt, miezul de avocado tocat, uleiul de măsline, sare, piper, după gust şi pui deasupra brânza.