Proteinele şi acizii graşi Omega 3 din somon, fibrele din quinoa, grăsimile bune din avocado şi vitaminele din legume fac din această salată o masă completă şi echilibrată, uşoară, dar săţioasă.

 

 

Ingrediente

  • 100 g quinoa
  • 1 avocado mare
  • 1 lămâie 
  • 100 g somon afumat 
  • 1 castravete 
  • 4 linguri ulei de măsline 
  • 100 g rucola
  • 8 roşii cherry 
  • sare 
  • piper
Speli quinoa, o fierbi conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o laşi la scurs. Torni peste ea uleiul de măsline, potriveşti gustul de sare şi amesteci.
 
Speli rucola şi o laşi la scurs. Cureţi avocadoul de coajă şi de sâmbure, îl tai felii şi îl stropeşti cu suc de lămâie, ca să nu se oxideze.
 
Feliezi somonul afumat, tai castravetele cubuleţe şi roşiile cherry sferturi.
 
Pui în fiecare castron o mână de rucola, 3-4 linguri de quinoa, felii de somon şi de avocado, castravete şi roşii cherry. Dacă doreşti, mai stropeşti salata cu puţin suc de lămâie şi condimentezi cu piper.
 
FOTO: Shuterstock