Toamna asta, profită de savoarea vinetelor preparate pe grătar. Vei descoperi astfel o salată plină de savoare, cu spanac şi vinete, care împrumută aroma de „afumat” a grătarului. În plus, reţeta pe care ţi-o prezentăm este una rapidă, salata fiind gata în doar 30 de minute.

Ingrediente

1 vânătă mare, tăiată rondele nu foarte subţiri
1 lingură de mentă proaspătă, tocată
1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat
1 lingură de oregano proaspăt, tocat
1 lingură de ceapă albă, tocată
1 lingură de roşii în ulei, deshidratate, tocate
150 g spanac proaspăt
Pentru dressingul de salată
1-2 căţei de usturoi, tocaţi
1 lingură cu vârf de pastă de tahini
1 linguriţă muştar de Dijon
½ linguriţă boia afumată
zeama de la ½ lămâie
sare, după gust
piper, după gust
60 ml ulei de măsline

Mod de preparare

Tai vânăta în felii nu foarte subţiri şi le sărezi pe ambele părţi. Le laşi să stea aşa o vreme, ca să se scurgă amăreala în timp ce prepari restul salatei.

Faci dressingul pentru salată şi combini toate ingredientele pentru sos. Omogenizezi bine lichidul, adăugând uleiul treptat, în fir subţire. Laşi deoparte sosul.

Încingi grătarul sau o tigaie grill la foc mediu-mare. Pregăteşti celelalte ingrediente (toci verdeaţa, tai roşiile şi ceapa) şi le adaugi împreună cu spanacul într-un bol mare de salată.

Ungi feliile de vânătă pe ambele părţi cu ulei de măsline, înainte de a le frige pe grătar. Le pui pe grătarul încins şi le frigi aproximativ 3-5 minute pe fiecare parte, în funcţie de modelul grătarului. Feliile de vinete ar trebui să fie rumenite şi crocante, la exterior, şi moi la înterior.

Le laşi să se răcească câteva minute, apoi tai fiecare feliuţă în sferturi. Adaugi vinetele în salată şi amesteci toate ingredientele, turnând sosul. Serveşti imediat această salată de spanac cu vinete fripte pe grătar.

Sursa + foto: saltandlavender.com

Vinete umplute

Musaca de vinete şi cartofi cu carne FOTO

Vinete coapte, cu sos de iaurt şi tahini

Cea mai simplă reţetă de zacuscă de vinete

Cea mai bună pizza cu vinete

Loading...