Salată orientală de post

2 shutterstock 622273184 jpg jpeg

Clasica salată orientală, îmbogăţită cu legume şi ierburi aromatice, e alegerea ideală pentru o masă consistentă de post!

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 200 g măsline
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 linguri oţet
  • 2 cepe roşii
  • 12 roşii cherry
  • ½ salată verde
  • ½ linguriţă oregano uscat
  • sare
  • piper 

Speli cartofii şi îi pui la fiert, cu tot cu coajă, adăugând sare după gust. După ce s-au fiert, scurgi apa şi îi laşi la răcit.

Între timp, toci ceapa, tai roşiile în sferturi şi rupi frunzele de salată.

După ce cartofii s-au răcit, îi descojeşti şi îi tai cuburi. Răstorni într-un castron sau într-un vas încăpător toate legumele tăiate, adaugi măslinele, torni uleiul şi oţetul şi asezonezi cu sare, piper, după gust, şi oregano uscat. Serveşti salata rece. 

FOTO: Shutterstock