Micuţele fructe rubinii sunt preferatele tuturor în anotimpul cald. Zmeura e delicioasă în deserturi care să-i pună în evidenţă aroma inconfundabilă.

 

Ingrediente

250 g pişcoturi

Pentru cremă:

100 ml lapte

200 g mascarpone

400 g frişcă bătută

100 g zahăr pudră

300 g zmeură

15 g gelatină

70 ml apă rece

Pentru decor:

zahăr pudră

mentă proaspătă

 

Pentru cremă, hidratezi gelatina în apă rece, 5 minute. Pui laptele pe foc până se încălzeşte, apoi adaugi gelatina hidratată şi amesteci până se dizolvă. Laşi la răcorit.

Într-o formă de tort cu inel detaşabil, aranjezi un strat de pişcoturi la bază şi unul în picioare, în interiorul inelului.

Mixezi mascarpone cu zahărul pudră şi cu extractul de vanilie până obţii un amestec aerat. Încorporezi laptele în care ai dizolvat gelatina, frişca bătută şi adaugi jumătate din cantitatea de zmeură, bine spălată şi scursă. Torni crema în forma de tort, acoperi cu folie alimentară şi dai la frigider peste noapte.

Înainte de servire, decorezi şarlota cu un strat de zmeură proaspătă, zahăr pudră şi frunze de mentă.

 

FOTO Shutterstock

Loading...