Fină şi mătăsoasă, această şarlotă de ciocolată e tot ceea ce ai nevoie când îţi doreşti un dulce special. Plăcere pură în fiecare linguriţă.

 

Ingrediente

1 l lapte

220 g zahăr

150 g ciocolată

50 g cacao

120 g făină

30 g unt

1 esenţă de rom

 

Combini într-un bol făina, cacaua şi zahărul. Torni laptele în fir subţire, amestecând cu un tel pară, să nu se formeze cocoloaşe. Pui vasul pe foc mediu, amestecând constant. După ce compoziţia dă în clocot, reduci focul şi fierbi 6-7 minute. La final, pui esenţa de rom, untul, ciocolata ruptă bucăţi şi amesteci până ce compoziţia devine omogenă. O torni în cupe sau forme individuale, le laşi la răcorit, apoi le ţii la frigider 2-3 ore înainte de servire.

FOTO Shutterstock