Scoici umplute

1 captura de ecran din 2019 05 23 la 16 59 58 png png

Scoici umplute: Ştiai că pe lângă gustul delicios şi mirosul îmbătător, busuiocul este o sursă de vitaminele A şi C? Mai conţine fosfor şi calciu, substanţe care susţin sistemul osos. Mirosul său este recomandat celor care se confruntă cu probleme de concentrare. Îţi prezentăm o reţetă delicioasă şi parfumată cu busuioc pe care o vei adora.

Ingrediente pentru scoici umplute:

8-10 paste conchiglioni giganţi 500 g carne tocată 2 cârnaţi cabanoşi 200 ml suc de roşii 2 căţei de usturoi sare piper 1 ceapă 5 linguri ulei 30 g parmezan pătrunjel busuioc

Mod de preparare scoici umplute:

Cureţi ceapa şi o căleşti în patru linguri de ulei până când devine sticloasă. Adaugi carnea şi cârnaţii tăiaţi cât mai mărunt. Acoperi şi laşi să fiarbă, amestecând constant, până când scade apa lăsată şi carnea s-a pătruns.

Dacă mai este nevoie, mai adaugi apă. Torni sucul de roşii, sare, piper, după gust şi, cu 5 minute înainte să dai deoparte, pui căţeii de usturoi pisaţi. Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le umpli cu o parte din compoziţia de carne.

Pui compoziţia rămasă într-o tavă unsă cu restul de ulei, aşezi deasupra pastele şi dai la cuptor aproximativ 30 de minute. Le serveşti presărate cu parmezan ras şi pătrunjel sau busuioc tocat.