Slăninuţă afumată cu boia
Doar când te gândeşti la o porţie de slăninuţă afumată cu boia, servită alături de ceapă roşie, muştar şi pâine proaspătă parcă îţi lasă gura apă. Este momentul să afli cum se prepară această delicatesă tradiţională.
De ce ai nevoie pentru slăninuţă afumată cu boia
4-5 bucăţi slănină de porc, nu foarte groase
7-8 linguri boia de ardei dulce sau iute
2 căpăţâni de usturoi
1 linguriţă boabe de piper
piper, după gust
sare grunjoasă, după gust
Cum se prepară slăninuţa afumată cu boia
Cureţi usturoiul. Pui 4-5 căţei într-o oală cu apă, adaugi boabele de piper şi sare după gust. Pui bucăţile de slăninuţă şi le laşi să fiarbă până când furculiţa intră cu uşurinţă în ele. Le scoţi şi le laşi să se răcească. Pisezi căţeii de usturoi rămaşi. Amesteci boiaua cu usturoiul, sare şi piper după gust şi freci fiecare bucată de slănină cu acest amestec. Pui bucăţile unele peste altele şi le laşi peste noapte să se pătrundă aromele. Pentru un gust mai intens le poţi afuma.