Ai poftă de şniţele de pui? Astăzi îţi prezentăm o reţetă rapidă, pentru care nu va fi nevoie să petreci mai mult de 30 de minute în faţa aragazului. În plus, şniţelele sunt extrem de crocante, iar cel care le dă un gust unic este sosul de miere şi usturoi, uşor de preparat. Prepară-ţi şi tu o serie de şniţele de pui cu sos de miere şi usturoi!

Şniţele de pui cu sos de miere şi usturoi – Ingrediente (4 porţii)

4 bucăţi piept de pui, fără os şi fără piele
250 g făină
4 linguriţe sare
4 linguriţe piper negru măcinat
3 linguri ghimbir ras
1 lingură nucşoară măcinată
2 linguriţe cimbru măcinat
2 linguriţe salvie măcinată
2 linguri paprika
1 linguriţă piper cayenne
4 ouă
8 linguri apă
ulei vegetal, pentru prăjit

Pentru sosul de miere şi usturoi

2 linguri ulei de măsline
3-4 căţei de usturoi pisaţi
350 g miere
60 ml sos de soia cu conţinut redus de sodiu
1 linguriţă piper negru măcinat

Şniţele de pui cu sos de miere şi usturoi – Mod de preparare

Tai pieptul de pui în mai multe fileuri şi le baţi cu ciocanul pentru şniţele. Cerni făina, o amesteci cu sarea, piperul negru măcinat, ghimbirul, nucşoara, cimbrul, salvia, paprika şi piperul cayenne.

Reţine: acest amestec de făină şi condimente este suficient pentru două serii din cantitatea de pui pentru această reţetă, aşa că poţi păstra restul în frigider, într-o pungă resigilabilă.

Baţi ouăle şi le amesteci cu apa, până la omogenizare. Condimentezi fileurile cu sare şi piper şi dai carnea prin făina amestecată cu condimente. Treci şniţelele prin ouăle bătute şi le dai din nou prin amestecul de făină şi condimente.

Încingi într-o tigaie o cantitate suficientă de ulei vegetal. Când uleiul e gata, prăjeşti şniţelele, dar ai grijă să nu se rumenească prea repede. Reduci flacăra la foc mediu-mic şi rumeneşti şniţelele 4 sau 5 minute pe fiecare parte, până devin maro-aurii şi crocante.

Scoţi şniţelele pe un platou pregătit cu hârtie absorbantă, ca să elimini excesul de ulei, şi le laşi câteva minute, înainte să le dai prin sosul de miere şi usturoi. Dacă vrei, le serveşti alături de o garnitură de orez sau tăiţei.

Pentru sosul de miere şi usturoi, adaugi 2 linguri de ulei de măsline şi usturoiul tocat într-o tigaie. Sotezi la foc mediu până se înmoaie usturoiul, dar nu îl lăsa să se rumenească sau să se ardă prea tare.

Adaugi mierea, sosul de soia şi piperul negru măcinat. Ţii pe aragaz la foc mic, 5-10 minute, iei sosul de pe foc şi îl laşi câteva minute să se răcească. E important să stai cu ochii pe sos în timp ce fierbe la foc mic, deoarece poate da pe afară foarte repede. Serveşti calde aceste şniţele de pui cu sos de miere şi usturoi!

Sursa+foto: http://www.rockrecipes.com/

Şniţele de pui pane cu sos picant

Şniţele de pui umplute cu spanac

Şniţele de soia. Reţetă de post

Şniţele de porc

Loading...