Somon cu conopidă la cuptor (gravide)

somon cu conopida la cuptor jpeg

Dacă te pregăteşti să devii mamă, îţi prezentăm o reţetă simplă, cu ingrediente proaspete şi sănătoase, special creată pentru sarcină.

Carnea de peşte ajută la dezvoltarea bebeluşului, mai ales că acest tip de carne este o sursă de proteine slabe, un aminoacid esenţial care ajută la crearea tuturor celulelor bebeluşului – de la piele şi muşchi, până la păr şi oase. În plus, peştele este benefic pentru creierul fătului.

În special carnea de somon este o sursă de acizi graşi Omega-3, despre care studiile au demonstrat că accelerează dezvoltarea celulelor din creier. Este important să consumi alimente benefice de acest gen mai ales în trimestrul al treilea de sarcină. Încearcă şi tu această reţetă de somon cu conopidă la cuptor.

Ingrediente

1 conopidă mare, tăiată în bucheţele mai mici 500 g somon, tăiat în bucăţele de 2 cm 60 g unt 3 linguri făinî 500 ml lapte 2 linguri pătrunjel tocat 1 linguriţă mărar tocat 2 ouă, bătute uşor 1 linguriţă muştar de Dijon 200 g pesmet sau bucăţi mai mari de pâine uscată 100 g brânză rasă, după preferinţă

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungi o tavă sau mai multe vase termorezistent ceramice, suficient de adânci. Fierbi bucheţelele de conopidă într-o cratiţă cu apă fierbinte cu sare, cam 2 minute. Scurgi apa şi combini conopida cu somonul. Împarţi cantitatea în vasele termorezistente pregătite anterior.

Topeşti untul într-un vas, la foc mediu, adaugi făina şi fierbi, amestecând 2 minute până capătă o culoare uşor aurie. Iei de pe foc şi adaugi treptat laptele, până la omogenizare. Pui din nou vasul pe foc şi fierbi la foc mic 3 minute, până când sosul se îngroaşă. Iei de pe foc şi adaugi verdeaţa, ouăle bătute şi muştarul şi amesteci bine, până la omogenizare. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Torni sosul peste combinaţia de conopidă şi peşte. Presari pesmetul sau bucăţile mari de miez de pâine uscat, iar pe deasupra razi brânză sau caşcaval. Pui vasele ceramice într-o tavă mare de copt şi le dai la cuptor 10-15 minute, până se rumeneşte mâncarea. Serveşti o porţie caldă de somon cu conopidă la cuptor.

Sursa + foto: woolworthsbabyandtoddlerclub.com.au

Sangria fără alcool (gravide)

Sangria fără alcool (gravide)

Paste cu roşii cherry, sos pesto şi kale (gravide)

Paste cu roşii cherry, sos pesto şi kale (gravide)

Chiftele de dovlecei cu pătrunjel (gravide)

Chiftele de dovlecei cu pătrunjel (gravide)

Mazăre şi broccoli cu seminţe de susan şi miere (gravide)

Mazăre şi broccoli cu seminţe de susan şi miere (gravide)