Peştele este o sursă importantă de proteine şi acizi graşi Omega 3 aşa că, din când în când este binevenit la masă. Încearcă gustoasa reţetă de somon cu susan şi fasole verde, pe care o  va aprecia întreaga familie.

De ce ai nevoie pentru a pregăti somon cu susan şi fasole verde

300 g somon

300 g fasole verde

45 ml sos de soia

15 ml apă

30 g zahăr brun

7,5 ml ulei de susan

1 caţel de usturoi, pisat

ghimbir, după gust

15 g seminţe susan

15 g amidon de porumb

Cum prepari somonul cu susan şi fasole verde

Într-un bol amesteci sosul de soia, apa, zahărul brun, uleiul de susan, usturoiul, ghimbirul, seminţele de susan şi amidonul de porumb, până se încorporează bine. Tai somonul în 3 bucăţi egale, îl pui într-o pungă şi torni peste el jumătate din sosul format. Îl laşi aşa 15 minute.

Găteşti fasolea verde până începe să fiarbă şi încă aproximativ 3 minute. O laşi deoparte. Într-o tigaie rumeneşti somonul pe fiecare parte, la foc mediu, timp de 3-5 minute. Asezonezi cu sosul rămas şi fasolea verde. Serveşti imediat.

Sursa https://www.budgetbytes.com

Loading...
Evaluează articolul