Spaghetti cu dovlecei în sos alb

1 spaghetti cu dovlecei jpg jpeg

Dovlecelul este ideal de preparat în mâncărurile de prânz sau la cină. Această legumă este formată din 95% apă, este bogată în vitamina B3 şi C, fibre şi vitamina A şi îţi asigură necesarul zilnic de energie şi vitalitate. În combinaţia cu paste va rezulta o reţetă cu adevărat savuroasă.

  • 1 dovlecel mediu
  • 2 linguri făină de grâu (30 g)
  • 1/2 cană lapte (125 ml)
  • 1/2 ceapă
  • 2 linguri de unt (40 g)
  • 1 lingură de sare (15 g)
  • 1/2 lingură de piper (8 g)
  • 2 linguri de ulei de măsline (30 ml)
  • 2 linguri de brânză pecorino (40 g)

Mai întâi, decojiţi dovlecelul şi feliaţi-l subţire cu ajutorul unei răzători speciale. Mai apoi, se toarnă laptele într-un vas şi se încălzeşte cu jumătate de ceapă (tocată anterior). În acelaşi timp, topiţi untul şi făina de grâu într-un vas mult mai mic. Se amestecă bine şi se toarnă peste lapte până se îngroasă, fără a face cocoloaşe. Lăsaţi la foc mic.

Adăugaţi sare şi piper, apoi amestecaţi din nou şi opriţi focul.La final, turnaţi uleiul de măsline într-o tigaie şi căliţi dovlecelul. Apoi, turnaţi sosul alb peste el şi amestecaţi bine. Serviţi cu puţină brânză Pecorino. 

Poftă bună!