Cui nu-i place ştrudelul? Cel cu vişine sau cu cireşe e un deliciu. La cuptor, fructele devin suculente şi aroma lor se intensifică. Mmm... e bun de-ţi lasă gura apă.

Ingrediente: 500 g făină, 250 ml lapte, 25 g zahăr, 30 g drojdie, 1 praf de sare, 200 g unt

Pentru umplutură: 500 g vişine sau cireşe, 1 gălbenuş

Pentru decor: 2 linguri zahăr pudră pentru decor, 50 g de migdale

Numar portii: 4

Timp de preparare: 1h 15 min

Dificultate: medie

Mod de preparare:

Prepari o maia din drojdie, puţin lapte cald, zahăr, o lingură de făină şi laşi la dospit într-un loc cald. Pui maiaua în făina cernută, adaugi ouăle, sarea, restul de lapte, 50 g de unt la temperatura camerei şi frămânţi un aluat moale, pe care-l laşi la dospit circa 30 de minute.

Întinzi din aluat o foaie dreptunghiulară, pui pe toată suprafaţa restul de unt, împătureşti foaia în două, o laşi la frigider 20 de minute, după care o întinzi din nou.

Aşezi pe foaie vişinele sau cireşele curăţate de sâmburi şi rulezi cu grijă. Ungi ruloul cu un gălbenuş bătut şi presari migdalele tăiate. Aşezi ştrudelul într-o tavă unsă şi tapetată şi coci în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute. Îl tai felii şi-l presari cu zahăr pudră.

Loading...