Trebuie să profităm de aceste fructe bogate în potasiu, bune pentru inimă şi sistemul nervos! Şi după ce ai mâncat o porţie zdravănă, cu fructele care ţi-au mai rămas încearcă un delicios ştrudel cu prune şi mac!

Ştrudel cu prune şi mac - Ingrediente

Pentru aluat
500 g făină
3 linguri ulei
200 ml apă caldă
1 praf de sare

Pentru umplutură
400 g prune fără sâmburi
100 g zahăr
3 linguri lichior (de care vrei)
unt pentru uns tava
3 linguri griş
1 pahar smântână

100 g mac

200 ml lapte

Ştrudel cu prune şi mac - Cum se prepară

Amesteci făina cu uleiul şi sarea. Adaugi treptat apa călduţă şi frămânţi un aluat tare. Îl acoperi şi îl laşi 20 de minute la loc cald. Tai prunele felii, le aşezi într-un castron, le presari cu zahăr, le stropeşti cu lichior şi laşi să stea la macerat 10-15 minute.

Întinzi cu mâna foaia de aluat trăgând de ea din mijloc spre margini. Păstrezi partea groasă de la margini pentru a forma o altă foaie. Aşezi foaia pe planşetă, o ungi cu smântână amestecată cu griş, pui macul fiert în lapte, adaugi prunele şi rulezi foaia cu umplutura în interior. Aşezi rulada într-o tavă unsă cu unt. O laşi la cuptor 35 de minute.

Loading...