Când ai rămas în pană de idei şi nu mai ştii ce să găteşti încearcă acest ştrudel cu varză.

Ingrediente:

  • 350 g aluat foitaj
  • unt topit, pentru uns

Pentru umplutură

  • 1 varză murată
  • 2 cepe tocate
  • 1 morcov ras
  • 3 linguri bulion
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 frunză dafin
  • 500 g file de cod, bine uscat
  • piper proaspăt măcinat, după gust
  • 1 ou, pentru uns

Mod de preparare:

Pentru umplutură, ţii varza murată la desărat, apoi o tai fideluţă. Încingi uleiul şi căleşti ceapa, laşi până devine sticloasă şi adaugi varza şi morcovul. Ţii la călit până se înmoaie, apoi torni bulionul, pui foaia de dafin şi piperul şi căleşti în continuare. Când umplutura este gata, dai deoparte. Arunci foaia de dafin.

Speli peştele, îl dai cu sare şi piper, apoi îl tai felii. Pregăteşti o tavă şi o tapetezi. Separat, ungi aluatul cu unt topit, adaugi umplutura de varză şi aşezi feliile de peşte una în urma celeilalte, apoi rulezi.

Aşezi ştrudelul în tavă, îl ungi cu oul bătut, îl crestezi din loc în loc, şi îl dai la cuptorul încins până se rumeneşte frumos. 

Loading...