Ştrudel unguresc

strudel unguresc jpeg

Iată o reţetă altfel de ştrudel, cu un gust deosebit.

Ingrediente

150 g tăieţei subţiri 1 lingură unt moale 1 linguriţă sare 4 ouă 6 linguri zahăr 200 g smântână 1 plic zahăr vanilat 1 kg brânză de vaci 100 g stafide 1 lingură amidon de porumb 2 linguriţe coajă rasă lămâie 4 foi plăcintă 4 linguri ulei 2 linguri pesmet zahăr pudră pentru decor

Preparare

Fierbi tăieţeii în apă cu sare, îi scurgi şi-i amesteci cu o lingură de unt. Baţi gălbenuşurile cu patru linguri de zahăr şi zahărul vanilat, adaugi smântâna, brânza de vaci, stafidele, coaja de lămâie şi amidonul. Când s-a omogenizat, adaugi tăieţeii. Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi le încorporezi uşor în amestecul cu tăieţei. Ungi tava cu ulei, presari pesmet, aşezi două foi de plăcintă unse cu ulei, torni şi nivelezi amestecul cu tăieţei, acoperi cu celelalte două foi unse şi coci în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute.